Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελετή έναρξης του CNC TRAINING CENTER – 1ST HTEC IN GREECE, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 8.00μμ, στις εγκαταστάσεις του στο 19ο χλμ. Αθηνών – Λαυρίου, Παιανία.

Με ειδίκευση στην παροχή πρακτικής εξάσκησης και ολοκληρωμένων τεχνικών γνώσεων πάνω σε θέματα χρήσης και προγραμματισμού σύγχρονων εργαλειομηχανών CNC σε πραγματικές συνθήκες, ξεκίνησε την λειτουργία του το CNC TRAINING CENTER – 1ST HTEC IN GREECE.

To CNC TRAINING CENTER είναι to 1o HTEC (Haas Technical Education Center) στην Ελλάδα και το 150o ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Είναι πιστοποιημένο από την Haas Automation Inc. – τη Νο.1 εταιρία κατασκευής εργαλειομηχανών σε Αμερική και Ευρώπη – και λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αποτελεί πρωτοβουλία δύο φιλόδοξων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των CNC κατεργασιών και νυν συνιδιοκτητών της CNC Solutions, μιας αμιγώς Ελληνικής εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται από το 2003 στην κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων υψηλής ακρίβειας και πολυπλοκότητας με εργαλειομηχανές CNC.

Τα προγράμματα κατάρτισης του CNC TRAINING CENTER έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε οι σπουδαστές του – ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, πτυχίου ή πρότερης εμπειρίας – να αποκτούν τις απαιτούμενες δεξιότητες και να είναι σε θέση να εργασθούν άμεσα ως εξειδικευμένοι τεχνικοί εργαλειομηχανών CNC. Η ζήτηση σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, χειριστών εργαλειομηχανών είναι πολύ υψηλή και προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω. Η έλλειψη στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια είναι συντριπτική.
Στο CNC TRAINING CENTER θα καταρτίζονται πελάτες της Haas από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Επιπλέον, θα καταρτίζονται όχι μόνο απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών αλλά και χομπίστες όλων των ηλικιών κάνοντας το χόμπυ τους επάγγελμα!!!

Τους σκοπούς της πρωτοποριακής επένδυσης και τα Προγράμματα Τεχνικής Κατάρτισης, παρουσίασαν στις ομιλίες τους κατά την διάρκεια των εγκαινίων οι συνιδιοκτήτες του CNC TRAINING CENTER κ. Πάνος Γούνας και κ. Κώστας Ένεζλης.
Για το δίκτυο HTEC και την συνεισφορά του στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών καθώς επίσης και τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργεί για την Haas στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μίλησε ο κ. Bert Maes, Συντονιστής του European HTEC Network.
Στην ανάγκη δημιουργίας τεχνικών CNC στην τοπική οικονομία και την ζήτηση που παρουσιάζει το εν λόγω επάγγελμα, τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε ο κ. Δεναξάς, Τεχνικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της εταιρίας BIC VIOLEX.
Εκπρόσωποι της Ομάδας Racing Team του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασαν το έργο Formula Student και την ενεργή συνεισφορά του CNC TRAINING CENTER, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και εμπειρογνωμοσύνης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή υψηλής ακρίβειας και πολυπλοκότητας εξαρτημάτων του αγωνιστικού μονοθέσιου οχήματος της Ομάδας.
Στις προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης του CNC TRAINING CENTER στην Ελλάδα και το εξωτερικό με παράλληλη εξαγωγή τεχνογνωσίας, αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Καραβασίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της DK Consultants, η οποία εξειδικεύεται στην στρατηγική ανάπτυξης και το διεθνές μάρκετινγκ.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της CIMCOOL και της GE SUPPLiES (εταιρία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της CIMCOOL στην Ελλάδα και Κύπρο) και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα βιομηχανικών υγρών και τις υπηρεσίες της CIMCOOL, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή και προμήθεια βιομηχανικών υγρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την τελετή έναρξης παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 200 άτομα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η HAAS
 Νο.1 εταιρία κατασκευής εργαλειομηχανών CNC σε Αμερική & Ευρώπη!
 Απασχολεί 1.200 άτομα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ
 Συνεργάζεται με 170 dealers σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ επιπλέον 2.000 άτομα παγκοσμίως απασχολούνται στην εξυπηρέτηση πελατών
 Εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως
 Κάθε εργάσιμη ημέρα κατασκευάζει και πουλά 50 εργαλειoμηχανές CNC!
 Έχει κατασκευάσει και πουλήσει συνολικά 150.000 εργαλειομηχανές CNC στα 26 χρόνια ιστορίας της, γεγονός που την καθιστά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κατασκευής εργαλειομηχανών στην παγκόσμια ιστορία.
Μέσω του Δικτύου HTEC, η Haas συνεισφέρει στην δημιουργία νέων επαγγελματιών CNC με ολοκληρωμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίοι αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων CNC μηχανουργείων παγκοσμίως.

Το Δίκτυο HTEC απαριθμεί σήμερα, μόνο στην Ευρώπη 79 Εκπαιδευτικά Κέντρα σε 23 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το CNC TRAINING CENTER θα είναι το 150ο HTEC σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς)!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 2100 Σχολεία, συμπεριλαμβανομένων 21 από τα top-25 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο έχουν αγοράσει και χρησιμοποιούν 5100 μηχανές CNC της Haas, ενώ κάθε χρόνο, 40.000 σπουδαστές σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται στις εργαλειομηχανές CNC της Haas.